Videomarketing inzetten; doen of niet doen?

Twijfel jij nog over het inzetten van videomarketing? Of heb je geen idee wat het is en wil je er wat meer over weten? Videomarketing kan interessant zijn voor een bedrijf om in te zetten, maar dan moet het wel op de juiste manier worden ingezet.

Wat is videomarketing?

Videomarketing is een breed begrip. Je kan hiermee namelijk alle kanten op. Van een productvideo tot een vlog, alles is mogelijk. Videomarketing zijn eigenlijk alle filmpjes die jij gemaakt hebt met betrekking tot jouw bedrijf. Dit kunnen verschillende soorten filmpjes zijn zoals een productvideo of een informatieve video.

Een productvideo is een filmpje waarin het product wat jij aanbiedt, duidelijk naar voren komt. Hierin kan je uitleggen wat het product dat jij aanbiedt precies inhoudt en waarom potentiële klanten juist jouw product moeten kopen.

Bij informatieve video’s geef je juist meer uitleg over bepaalde onderwerpen die interessant zijn voor jouw bedrijf. Je kijkt hierbij naar wat interessante onderwerpen zijn of wat juist informatie is wat jouw doelgroep nodig heeft.

Waarom videomarketing inzetten?

Via videomarketing kan je eenvoudig video’s inzetten als middel om je merk of product te promoten en te vermarkten. Het grote voordeel hiervan is dat het voor gebruikers veel makkelijker op te nemen is dan bijvoorbeeld een blog die je moet lezen.

Daarnaast onderscheiden video’s zich op een belangrijke manier van tekstuele content, omdat er bij video’s emotie aanwezig is. Hierdoor worden meerdere zintuigen gestimuleerd en zo kan de informatie door meerdere kanalen bij de hersenen binnenkomen. Videomarketing kan jou dus bijvoorbeeld helpen bij het verbeteren van jouw branding, maar ook voor meer vertrouwen van de bezoeker in de organisatie.

Het gebruik van videomarketing kan leiden tot wel 157% meer bezoekers op jouw website. Dit komt doordat Google jou een hogere positie geeft in de resultaten wanneer jij een video op je pagina hebt staan.

Daarnaast heeft videomarketing inzetten nog meer voordelen, je kan het namelijk zo gek maken als je wilt. Heb je niet zo veel budget? Dan is dat dus helemaal geen probleem. Je kan namelijk zelf via je telefoon al filmpjes maken en het heel goedkoop laten monteren.

Aan de andere kant kan je het ook professioneel aanpakken en alles volledig uitbesteden voor een goede videomarketing en een breed aanbod aan filmpjes. Ben je op zoek naar hulp met video’s bewerken? Bekijk dan onze mogelijkheden voor video opnames & editing.

Videomarketing inzetten; hoe doe je dat?

Nu je weet dat videomarketing voor bijna iedere organisatie interessant is, ben je vast benieuwd hoe je dit het beste kan inzetten. Voor ieder bedrijf is dit anders. Videomarketing kan wel in veel opzichten jouw bedrijf helpen. Bij verschillende soorten video’s zijn verschillende onderdelen belangrijk.

Product video’s

Product video’s moeten een toevoeging zijn bij de koopbeslissing van de bezoeker van jouw website. Het moet ze helpen bij het maken van hun keuze.

De invulling van de video kan alle kanten op. Er is wel een belangrijk onderdeel wat na moet worden geleefd met het maken van een product video en dat is dat deze tussen de 30 en 60 seconden maar mag duren. Dit heeft te maken met de aandacht van de bezoeker van de website. Verder wordt geadviseerd om gebruik te maken van een echt persoon in beeld, omdat dat zorgt voor vertrouwen bij de klant. Bovendien kan je zo veel beter inspelen op de emoties van de kijker.

Informatieve video’s

Bij informatieve video’s ga je eerst op zoek naar interessante onderwerpen. Wanneer je een goed zoekwoordenonderzoek hebt gedaan, kunnen er video’s gemaakt worden.

De video’s kunnen op meerdere manieren gebruikt worden. Zo kan je ze bijvoorbeeld als extra informatie gebruiken voor in jouw blog. Wanneer je dit doet, gaat deze pagina ook nog eens beter presteren. Hij zal meer clicks en vertoningen krijgen wanneer er een filmpje in verwerkt is. Zoals hieronder in deze blog te zien is, is hier ook gebruik van gemaakt.

Let op: zet de video niet op automatisch afspelen, dit leidt alleen maar af.

Videomarketing inzetten? Ictoria natuurlijk!

Naast het inzetten van videomarketing in blogs, kunnen dezelfde video’s gebruikt worden voor het upgraden van jouw sociale media. Zo heb je dubbel winst!

Door de video’s in te zetten op het YouTube kanaal van jouw bedrijf, kan je daar met goede content uiteindelijk ook geld mee verdienen. Het zou dus een gemiste kans zijn om dit niet te doen.

Naast YouTube kan je dezelfde filmpjes inzetten op andere sociale media. Video’s op social media zorgen namelijk voor 1200% meer shares dan tekst en afbeeldingen bij elkaar. Hieronder zie je een voorbeeld waarbij bovenstaande video opnieuw is gebruikt:

Videomarketing inzetten? Ictoria natuurlijk!

Overig advies

Naast dit zijn er ook andere algemene zaken van belang. Zo moet er bij een serieuze aanpak van videomarketing personeel beschikbaar zijn om te filmen, moet iemand de video kunnen bewerken, moet er onderzoek gedaan worden welke video’s interessant zijn om te maken en moet er apparatuur aanwezig zijn. Mocht een van deze dingen ontbreken, kan je altijd nog kijken waar je dit kan uitbesteden.

Daarnaast is het van belang dat de video’s ondertiteld zijn. Dit zorgt namelijk voor een betere SEO. Wanneer je dus video’s op de website wilt plaatsen, kan je hier nog punten mee scoren. Door een goede ondertiteling kan Google namelijk de video indexeren doordat het bedrijf de tekst kan vinden bij de video.

Ook is bij een goede uitvoering een call to action (CTA) van belang. Door op het einde van iedere video een link te plaatsen naar de website kunnen mensen, die de filmpjes op sociale media langs zagen komen, meteen daar naartoe gaan. Dit zorgt ervoor dat zij minder clicks hoeven te doen om op de website te komen.

Als laatste wordt er door deskundigen geadviseerd om consistent te zijn met jouw videomarketing. Dit kan je doen door steeds een herkenbare opmaak van de filmpjes terug te laten komen. Zo werk je als bedrijf aan je branding en zorg je ervoor dat mensen het bedrijf vaker gaan herkennen.

Videomarketing inzetten bij Ictoria

Nu je deze blog gelezen hebt, weet je een stuk meer over het inzetten van videomarketing. Zou je nou graag willen starten met videomarketing, maar heb je geen idee hoe? Of heb je dat juist wel alleen wil je een gedeelte uitbesteden? Bekijk dan nu onze mogelijkheden voor het inzetten van videomarketing.

Wil je extra hulp bij het inzetten van videomarketing of heb je nog vragen over hoe je dit het beste bij jouw bedrijf kan inzetten? Neem dan nu contact met ons op!

Naar de inhoud springen