Praktijkdag Programmaraad van 9 november: terugblik en presentaties

Op donderdag 9 november vond de derde en laatste Praktijkdag van 2023 plaats, georganiseerd door de Programmaraad Regionale Arbeidsmarkt. Deze dag stond in het teken van ‘samen voor de klant’. Professionals in de werkgevers- en werknemersdienstverlening kwamen bij elkaar in de Woonindustrie in Nieuwegein voor een dag vol ontmoetingen en inspiratie.

De dag begon plenair meteen welkomstwoord van Tanja Willemsen, programmamanager van de Programmaraad. Daarna was het woord aan Nadia van den Heuvel, een sociaal ondernemer met een goed verhaal. Ze is eigenaar van Ictoria, een mediadesign-bedrijf waar mensen met een beperking zich kunnen ontwikkelen. Én van Xtoria, een bedrijf dat mensen met een beperking helpt aan een passende werkplek. Op de Praktijkdag vertelde ze, vanuit haar rolstoel, hoe die twee organisaties ‘superhelden creëren’.

Praktijkdag Programmaraad van 9 november: terugblik en presentaties

Inspiratiesessies en gesprek SZW

Na het plenaire deel kwamen er 21 inspiratiesessies in 3 verschillende rondes aan bod. Daarin deelden verschillende organisaties interessante casussen, verhalen, samenwerkingen en praktijkvoorbeelden rondom het thema. Ergon en UWV vertelden bijvoorbeeld over hun project ‘Baan zoekt Mens’, WerkSaam Westfriesland deelde alles rondom de app Perfect Matchend Werk en KIT sprak over het belang van inclusieve technologie. Alle presentaties van de 21 sessies zijn terug te vinden op de website van de Programmaraad.

De dag werd afgerond met een gesprek met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Daarin stonden belangrijke ontwikkelingen in de sector centraal. SWZ vertelde bijvoorbeeld over de hervorming van de arbeidsmarktstructuur; de komende tijd wordt ingezet op het versterken van de samenwerking in de arbeidsmarktregio’s. Ook werden er updates gegeven over de Participatiewet in Balans, praktijkleren, de Maand van de 1000 Voorbeelden en nog veel meer.

Praktijkdagen 2024

Dit was de laatste Praktijkdag van 2023. Ook in 2024 organiseert de Programmaraad weer drie Praktijkdagen, namelijk op 7 maart in de Jaarbeurs in Utrecht, op 6 juni in NBC in Nieuwegein en op 14 november in Postillion in Bunnik.

Ga naar de inhoud