4 tips hoe jij zelf een goede Instagram Reel kunt maken! 

Een Instagram Reel bestaat uit meerdere aspecten: hij duurt maximaal 15 seconden, het is verticaal gefilmd en er wordt een verhaal verteld waarbij muziek en/of andere audio een belangrijke rol speelt. Je kunt zeggen dat Reels het antwoord van Instagram is op het succes van TikTok. 

Hoe kun je ze bekijken? 

Om erachter te komen hoe je zelf een goede Instagram Reel kan maken, is het handig om te kijken hoe anderen een Instagram Reel maken. Je kunt op de pagina met Reels komen door op de volgende knop te drukken: 

Instagram Reels teken

Vervolgens kom je op een pagina die erg lijkt op de ‘For You’ pagina van TikTok, want ook bij Instagram Reels krijg je een nieuwe Reel te zien wanneer je naar beneden scrolt. Dit geldt voor zowel de desktopversie als de app op je mobiel. 

Wat is een goede Instagram Reel?

Een goede Insta Reel vertelt een verhaal waarbij het altijd draait om de combinatie van muziek en beeld. Of de combinatie van audio en beeld: sommige creators (makers) nemen gewoon hun eigen stem op als audio. Een goede Reel heeft altijd muziek of audio, het liefste een bekend of pakkend muziekfragment. Dat is het bijzondere aan Instagram Reels en TikTok: mensen zetten daarvoor hun geluid juist aan in plaats van uit. Het is dus erg belangrijk om gebruik te maken van muziek. 

De beste Reels vertellen een verhaal in 15 seconden en houdt de aandacht vast, vaak doordat er dingen gebeuren en het beeld iedere paar seconden verandert of er telkens tekstjes of stickers verschijnen. Het is dus erg belangrijk om van tevoren goed na te denken over het verhaal wat je wil vertellen aan de kijker. Een goede voorbereiding zorgt vaak voor een beter eindresultaat. 

Hoe maak je zelf een goede Instagram Reel?

Voor een goede Reel is het, zoals hierboven beschreven, van belang dat je een goede combinatie hebt van muziek/audio en beeld. Er zijn verschillende manieren om een onderwerp te verzinnen voor je Reel:  

  1. Ga aan de slag en zie waar het schip strandt. 
  1. Denk van tevoren alles uit, maak een script en voer het uit. 
  1. Gebruik videomateriaal dat je al had liggen en doe iets in combinatie met muziekfragmenten. 
  1. Ga eens kijken wat er op TikTok gebeurt en laat je inspireren op basis van de huidige trends. 

Hoe zorg ik dat mijn Instagram Reel goed wordt bekeken?

Je kunt er op verschillende manieren voor zorgen dat mensen jouw Reel gaan bekijken. De eerste manier is de Reel plaatsen als bericht zodat je volgers de video zien. Als je je Reel af hebt, wordt jou gevraagd er een tekst bij te schrijven. Dat is ook meteen de mogelijkheid om er hashtags bij te zetten. Op deze manier is jouw Reel ook te vinden via het zoeken op hashtag en zal jouw Reel ook op de explorepagina komen. 

Ook kun je ervoor kiezen om je Reel te delen in je Instagram Story. Op deze manier kunnen al jouw volgers ook de Reel voorbij zien komen. Naarmate je meer Reels gemaakt hebt, zul je merken dat je bereik steeds groter wordt en dat de kwaliteit van je Reels ook hoger wordt. Mocht je toch merken dat je nog inspiratie nodig hebt bij het maken van Reels, dan raad ik je aan om op TikTok te kijken of je daar leuke dingen tegenkomt die je zelf ook toe kan passen.

Uiteindelijk is Reels maken een kwestie van blijven herhalen en steeds opnieuw iets anders uitproberen, totdat je uiteindelijk een goede combinatie hebt gevonden waarmee je mensen kan inspireren en steeds opnieuw laten terugkeren naar jouw pagina. 

Wil jij impact maken met je bedrijfscommunicatie? Ictoria kan jou hiermee helpen! Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Share on social media:

Facebook
LinkedIn

Recente berichten

De kracht van innovatie in sociaal ondernemerschap 

In dit blog nemen we een diepe duik in de...

4 redenen waarom mobielvriendelijke websites essentieel zijn

In ons huidige digitale tijdperk is het aantal mobiele internetgebruikers...

De basis van SEO: bouw een sterke online aanwezigheid op 

In de digitale wereld van vandaag is het hebben van...

Nieuwsbrief


Ga naar de inhoud