Stage ervaring van onze Leon!

Leon loopt stage als Grafisch Vormgever bij Ictoria sinds september 2020. Leon houdt zich voornamelijk bezig met het ontwerpen van unieke content en videobewerking. Hij is een echte kunstenaar! Wil jij nou weten hoe Leons stage tot nu toe is verlopen en hoe hij hier terecht is gekomen? Lees snel verder!

Waarom heb je bij Ictoria gesolliciteerd?

Omdat ik in mijn 2e leerjaar zit moet ik een half jaar stage lopen en mijn stagebegeleider van school had Ictoria aangeraden omdat ze er stagiairs zochten. Toen heb ik Nadia gemaild voor een eventuele stageplek. Vrijwel meteen kreeg ik reactie en werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek

Hoe was het toen je voor het eerst binnen kwam bij Ictoria?

Toen ik op de fiets zat was ik best nerveus, het is tenslotte mijn eerste sollicitatiegesprek die ik heb met een bedrijf voor een stage. Toen ik was aangekomen bij Ictoria voelde ik me al meteen op mijn gemak en van Herbert kreeg ik een kop koffie aangeboden. Iedereen was zo vriendelijk en heette mij van harte welkom. Al vrij snel kreeg ik te horen dat ik de gelukkige stagiair was en was aangenomen bij Ictoria. Dit was een hele opluchting, want bij je eerste gesprek aangenomen te worden klinkt als muziek in de oren.

Wat heb je tot nu toe al behaald?

Tot nu toe heb ik al veel kunnen doen, ik krijg veel vrijheid en dat vind ik heel fijn. Ik heb mij bezig gehouden met het ontwerpen van flyers, unieke content en videobewerking. Tijdens mijn stage bij Ictoria heb ik al veel geleerd op het gebied van Grafisch Vormgever, elke dag is een nieuwe uitdaging voor mij!

Hoe zijn je collega’s?

Mijn collega’s zijn behulpzaam en vriendelijk. Ik vind het ook fijn om met ze te werken en als ik vragen heb mag ik ze altijd storen. Daarnaast is het ook fijn dat iedereen elkaar respecteert hoe hij/zij is.

Wat is je hoogtepunt van je stage tot nu toe?

Mijn hoogtepunt is het rubriek: Koffie met Koen. Het begon eigenlijk als een grapje tijdens de lunchpauze, maar het leek ons een leuk idee om mensen te laten zien welke feitjes, weetjes, tips of tops en trends zijn in de wereld van de sociale media. Nu hebben wij al meerdere afleveringen gemaakt en ik leer nog steeds veel van videobewerking.

Zijn er ook minder leuke dingen?

Natuurlijk zijn er minder leuke dingen aan de stage. Door het coronavirus en de nieuwe maatregelen kunnen we niet met zijn allen op het kantoor werken. Daarom werk ik de helft van de tijd thuis en ik vind dit minder leuk omdat je niet direct contact hebt met je collega’s. Maar als ik vragen heb kan ik altijd bellen.

Zijn er nog dingen waar je naar uitkijkt?

Momenteel kijk ik nergens naar uit, omdat we bijna op het einde van deze stage periode zijn gekomen. 

Skip to content