Welcome to Ictoria   Click to listen highlighted text! Welcome to Ictoria

Mijn Digitale Zaak – subsidie voor ondernemers 

Veel ondernemers hebben tijdens de lockdown gemerkt dat ze digitaal niet goed waren voorbereid. Sommige hadden helemaal geen website of webshop, andere hadden de social media niet op orde of waren ondanks beschikbaarheid van website en social media absoluut niet vindbaar. Dat is ook logisch, het is niet iets waar misschien je zelf goed thuis in bent of waar je veel budget voor beschikbaar hebt. 

 

subsidie

Om ondernemers te helpen met hun online zichtbaarheid en vindbaarheid is er vanuit Rijksdienst voor Ondernemen (rvo.nl), MKB-Nederland en de Kamer van Koophandel (kvk.nl) een subsidieregeling gestart: Mijn Digitale Zaak. Het is simpel en werkt in drie stappen: 

  1. Digitaliseringsscan (KVK): Met deze vragenlijst kun je checken hoe je onderneming er digitaal voor staat, persoonlijk advies krijgen welke opties je hebt om met digitalisering je onderneming te verbeteren en wat dat je kost en oplevert. Aan het eind ontvang je gratis een digitaliseringsplan (pdf) dat past bij jouw onderneming.
  2. Aanbieder vinden (MKB-Nederland): Met dit overzicht kun je makkelijk een gespecialiseerde IT-leverancier bij jou in de buurt vinden die jou kan helpen om je digitaliseringsplan uit te voeren. Wij van Ictoria zouden dit graag voor je willen doen.
  3. Subsidie aanvragen (RVO). Via deze regeling kun je tot 50% van de investering terugkrijgen voor de onlinehulp dat het IT-bedrijf aan jouw onderneming heeft gegeven om je digitaliseringsplan uit te voeren. Hiermee kun je bepaalde kosten voor advies, software, hardware, implementatie en uitbesteding vergoed krijgen.

Deze subsidieregeling loopt nog tot 30 november 2022 of tot het geld op is. Nu is dus een goed moment om hierin te investeren, want nu kun je veel kosten besparen. Dan ben je goed voorbereid voor de volgende keer als er een lockdown of vergelijkbare situatie is en je onderneming veel online zal moeten doen. Ook als zich niets bijzonders voordoet, maakt digitalisering je bedrijf productiever: het levert je meer omzet, tijdwinst en blijere klanten op. Wel handig om te weten is dat je om in aanmerking te komen voor deze subsidie twee werknemers in dienst moet hebben.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Naar de inhoud springen Click to listen highlighted text!