Met een beperking aan het werk: ‘Schattig zijn is leuk, tot de factuur moet worden betaald’ (Trouw)

Met een beperking aan het werk: ‘Schattig zijn is leuk, tot de factuur moet worden betaald’ (Trouw)

Trouw – Intelligent, middelbaar of hoger opgeleid, en een handicap hebben. Dat is op de arbeidsmarkt een lastige combinatie, weet Nadia van den Heuvel uit ervaring. Daarom startte ze een designbureau met een bijzondere missie. 

Trouw artikel met op de afbeelding Nadia van den Heuvel op kantoor

Haar eerste baan? Daar kwam Nadia van den Heuvel uit Cuijk wel op een heel bijzondere manier terecht. “We hadden met een aantal meiden een stapclubje. Een van hen zat omhoog met een opdracht van haar baas. Ze moest iemand met een arbeidshandicap naar werk bemiddelen en vroeg of ze mij niet aan het werk kon helpen.”

Zo ging Van den Heuvel als telefoniste in de rechtspraak aan de slag. “Voor ik het wist, was ik teamleider. Ze waren erg tevreden over me: ik kende vrij rap alle nummers uit mijn hoofd en was daardoor de snelste van allemaal.” Dat klinkt als een prima bliksemstart, maar er zit ook een tragisch randje aan. Want eigenlijk werkte Van den Heuvel als telefoniste ver onder haar niveau, wat gezien haar gebrek aan vooropleiding niet zo gek is.

‘Hou ze bezig’

Van den Heuvel heeft, zoals ze het zelf formuleert, een sta- en loopbeperking. Ze zat van jongs af aan al in een rolstoel. En ‘dus’ – want zo ging dat in de jaren tachtig – zat ze op de mytylschool. “Daar merkte ik al snel dat ik intelligenter was dan de meeste andere kinderen. Ik ging er een beetje voor anderen zorgen. Dat zit toch in mijn karakter.” Het vervolgonderwijs dan, de middelbare school van Werkenrode? “Dat had een hoog hou-ze-beziggehalte. Ik heb er vooral veel Disneyfilms van voor tot achter geleerd.”

Zestig mensen naar een andere baan

Nu, een paar jaar verder, heeft Van den Heuvel haar eigen designbureau Ictoria in het centrum van Boxmeer. Er werken 21 mensen. Sommigen in een rolstoel, anderen met autisme, of met bijvoorbeeld een gehoorbeperking. “Het was eigenlijk niet eens mijn bedoeling om zelf mensen in dienst te nemen”, blikt ze terug. “Maar veel werkgevers vinden de stap in eerste instantie toch groot.”

En dus neemt ze mensen nu doorgaans eerst zelf in dienst, als opstap naar de buitenwereld. In drie jaar tijd leverde ze zo al zeker zestig mensen af aan de arbeidsmarkt. Dat gaat bijna altijd goed, ook omdat ze na de transfer contact houdt met werkgever en (oud-)werknemer.

Dit is slechts een gedeelte van het artikel van Lukas van der Storm. Lees het hele verhaal op de website van Trouw.

Blijf op de hoogte

Gerelateerde berichten

Skip to content