5 redenen waarom jij gebruik moet maken van een email handtekening

Een email handtekening heb je vast wel eens voorbij zien komen in je mailbox. Het gebruik van een email handtekening is simpel maar kan voor grote impact zorgen. Er zijn dus genoeg redenen om te starten met het gebruik ervan. In dit blog geven we je vijf redenen waarom het goed is om gebruik te maken van een email handtekening.

E-mail handtekening Ictoria

Waarom moet jij een email handtekening hebben?

1: Door gebruik te maken van een email handtekening kom je professioneel over

Als je een email ziet die voorzien is van een email handtekening straalt dat professionaliteit uit. Wanneer een email handtekening er professioneel uit ziet, voelt de email ook meteen betrouwbaar aan. Omdat je de ontvanger al voorziet van informatie over jezelf hoeft diegene hier niet meer naar op zoek en kan hij/zij jouw identiteit ook meteen verifiëren. Op het moment dat de email handtekening er al professioneel uitziet kan je potentiële klanten laten zien dat je ook professioneel werk aflevert.

 

2: Een email handtekening kan voor mee bezoekers op je social mediakanalen zorgen

Naast dat je jouw contactgegevens in je email handtekening hebt staan kan je ook linkjes naar social mediakanalen toevoegen. Het is dan heel makkelijk voor de persoon die de mail ontvangt om bijvoorbeeld jouw LinkedIn of Facebookpagina te bekijken. Op deze manier gebruik je een email handtekening eigenlijk als een gratis promotiemiddel om voor meer volgers op social media te zorgen.

3: Jouw informatie kan bij potentiële klanten terecht komen

E-mails worden regelmatig doorgestuurd. Daardoor is de kans best groot dat jouw mailtje op een plek belandt waar jij het nooit verwacht had en bij mensen die jij nooit was tegengekomen. Het kan zijn dat iemand jouw email handtekening ziet en doorklikt naar de website of social media en geïnteresseerd is in een samenwerking. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

4: Zorg voor een positieve indruk met een email handtekening

Wil jij opvallen tussen de vaak vele e-mails die iemand op een dag binnen krijgt? Dan is een email handtekening een goede optie. Lang niet iedereen maakt hier gebruik van dus wanneer jij dat wel doet val je vaak in positieve zin op. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de opmaak en de branding van de email handtekening.

 

5: Je mailinglist wordt op positieve manier beïnvloed

Om goed contact te houden met je online contacten is het belangrijk om hen op je mailinglist te krijgen. De reden daarvoor is dat, wanneer je alleen gelinkt bent met mensen via social media, er altijd de mogelijkheid bestaat dat je hen kwijtraaktop het moment dat het social mediakanaal stopt. Wanneer iemand zich inschrijft voor jouw mailinglist ben je niet afhankelijk van externe kanalen en kan je iemand goed op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen je bedrijf. De makkelijkste manier om iemand op de mailinglist te krijgen is om in je email handtekening de mogelijkheid te creëren om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Essentiële onderdelen voor een email handtekening

Nu je weet waarom het hebben van een email handtekening voordeel kan hebben is het misschien fijn om ook te weten wat de belangrijkste informatie is die een email handtekening moet bevatten. We zetten er een paar voor je op een rijtje:

  • Persoonlijke informatie
  • Link naar de website
  • Links naar social media
  • Eventueel een bezoekadres

Dit is de standaard informatie die in een email handtekening horen te staan. Het mooie van een email handtekening is dat je verder helemaal zelf kunt bepalen wat je erin wil vermelden. Hopelijk hebben we je geholpen met bovenstaande informatie over de email handtekening. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kan je altijd contact met ons opnemen.

Naar de inhoud springen