Dit is waarom WordPress beheer zo belangrijk is

Zo’n 43% van alle websites wordt gehost via WordPress en daarmee is de software de grootste op het gebied van contentmanagementsystemen. Mogelijk maakt jouw website ook gebruik van dit programma. Het beheer van WordPress is erg belangrijk, maar vaak ook enorm tijdrovend. In dit blog leggen we je uit wat WordPress beheer inhoudt en waarom het zo belangrijk is.

Ictoria - WordPress - Beheer

Wat is WordPress?

Aangezien WordPress de grootste is in wat het doet, is de kans groot dat je wel eens van  hebt gehoord en er wel eens mee te maken hebt gehad. WordPress is simpel gezegd een software waarop websites gemaakt en onderhouden kunnen worden.

Bij het maken van een website kan je gebruik maken van verschillende functies die WordPress aanbiedt. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van verschillende plug-ins, zoals klein scherm detectie of spamfilters.

Daarnaast is het ook mogelijk om ‘widgets’ op de website te plaatsen. Dit zijn een kleine gedeeltes op je WordPress website met specifieke functies. Je kan ze toevoegen aan je zijbalk, ook wel bekend als een widget-ready gedeelte in je WordPress. Voor beginners is dit een eenvoudige manier om functies aan je website toe te voegen, zoals galerijen, citaten en andere dynamische items.

Verder heb je de mogelijkheid om verschillende thema’s te installeren zodat de website er helemaal uit komt te zien zoals je zelf wil. De keuzes lijken eindeloos en onze webdesigners adviseren jou graag over de mogelijkheden.

Wat houdt WordPress beheer in en waarom is het zo belangrijk?

Als je eenmaal een website gemaakt hebt is het belangrijk om deze  goed bij te houden. Het onderhouden van een website die gemaakt is op WordPress noem je ook wel WordPress beheer. Hieronder vallen een aantal dingen, waaronder:

  • Updates uitvoeren: Om een website zo goed mogelijk te laten draaien is het belangrijk om bij te blijven met de updates. Op het moment dat je dat niet doet kan het zo maar zijn dat sommige functies niet meer werken en in het ergste geval kan de hele website offline gaan.

    WordPress heeft met enige regelmaat een veiligheidsupdate. Wil jij hackers buiten de deur houden? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website draait op de nieuwste versie van WordPress.

  • Het maken van back-ups: Er is altijd een mogelijkheid dat er toch iets misgaat met een website. In dat geval is het cruciaal om met enige regelmaat een back-up te maken om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk data verliest.

WordPress beheer door Ictoria

Nu kan je er natuurlijk voor kiezen om zelf te zorgen voor het beheer en het onderhoud van je website.  Dit kost echter veel tijd en energie die je ook ergens anders in kan investeren.

Je kan er daarom ook voor kiezen om het WordPress beheer door een externe partij te laten verzorgen.  Dit scheelt jou een hoop zorgen en stress.

Ictoria heeft een handig WordPress beheer pakket. Voor een vast bedrag per jaar wordt de veiligheid van je website en mailaccounts up-to-date gehouden. 

Het pakket bestaat uit het maken van een wekelijkse back-up, voeren we wekelijks een veiligheidsupdate uit en ook is er de mogelijkheid om gratis twee keer per maand een content wijziging te doen. Dat laatste is vooral handig als er bijvoorbeeld verouderde foto’s vervangen moeten worden, nieuwe foto’s moeten worden toegevoegd of een nieuw stuk tekst geplaatst moet worden.

Hopelijk weet je na het lezen van dit blog iets meer over WordPress zelf en wat WordPress beheer nou allemaal precies inhoudt. Mocht het nou nog niet helemaal duidelijk zijn en heb je nog vragen? Dan kan je altijd contact opnemen met ons team van webdesign. Zij helpen jou graag verder.

Ga naar de inhoud