Hoe is het om marketing stagiaire bij Ictoria.nl te zijn?

Na elke stageperiode vragen we één van onze stagiaires wat ze van hun stage bij Ictoria.nl vonden. Vandaag spreken we Saphira. Deze derdejaars mediaredactiemedewerkerstudent heeft het afgelopen halfjaar onderdeel uitgemaakt van het marketingteam van Ictoria. Hoe heeft zij deze zes maanden ervaren? Je leest het in ons nieuwste blog.

Hoe kom je als stagiaire bij Ictoria terecht?
Hoe is Saphira eigenlijk bij Ictoria terechtgekomen? Saphira doet de opleiding mediaredactiemedewerker op het Rijn IJssel in Arnhem. Haar communicatiecollega Myrthe heeft deze opleiding ook gevolgd. Toen één van haar oude docenten op LinkedIn zag dat zij haar plek had gevonden binnen Ictoria vroeg hij of er toevallig nog plek was voor een stagiaire. Op die manier kwam Saphira in Boxmeer terecht. Vanuit haar woonplaats Cuijk is Boxmeer natuurlijk de perfecte stageplaats.

Volwaardig teamlid
Voordat Saphira begon aan haar stage bij Ictoria had ze nog nooit een socialmediakanaal beheerd of een rapportage gezien. Nu is ze een halfjaar verder en bespreekt ze moeiteloos de maandelijkse statistieken met haar klanten en geeft ze passend advies. Daarnaast heeft ze ook geleerd hoe ze een nieuwsbrief moet maken.

Bij Ictoria word je behandeld als meer dan alleen maar een stagiair. Je bent echt onderdeel van het team en krijgt dus ook die verantwoordelijkheid. Je hoeft niet alleen maar koffie te halen. Er wordt van je verwacht dat je verantwoordelijkheid pakt voor je taken en bent ook echt aanspreekpunt voor verschillende klanten. Dit is een groot verschil met andere stageplekken.

Dit betekent overigens niet dat wanneer je bij Ictoria begint je meteen in het diepe wordt gegooid. Saphira heeft de begeleiding als zeer prettig ervaren. Zeker in het begin is er elke dag wel even contact over hoe het gaat en waar je op dat moment tegenaan loopt. Zijn er dingen die je heel graag wil leren? Dan krijg je bij Ictoria natuurlijk de kans om je hierin te ontwikkelen.

Al deze factoren hebben ervoor gezorgd dat Saphira in dit halfjaar enorm is gegroeid.

Onderdeel van team Ictoria
Gelukkig hoeven we nog geen afscheid van haar te nemen en blijft ze plakken in Boxmeer. De stageperiode is voor zowel Saphira als Ictoria.nl zo goed bevallen dat Saphira inmiddels na haar stage ook nog onderdeel is van team Ictoria. Zo kan ze haar klanten blijven voorzien van creatieve content en maandelijkse marketingrapportages.

Op dit moment is ze superdruk bezig met het afmaken van haar opleiding door middel van een examenopdracht. Ictoria speelt ook een rol in haar examen. We zijn natuurlijk benieuwd naar het eindresultaat, maar dat gaat zeker een succes worden.

Ben jij student in de richting van marketing/communicatie? En ben jij op zoek naar een stageplek? Misschien ben jij wel onze volgende Saphira! Neem voor meer informatie contact met ons op. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten.

Naar de inhoud springen