Ictoria doneert website aan crowdfundingsactie

Het is een race tegen de klok, maar Anne van Dijk (39) uit Boxmeer heeft 130.000 euro nodig voor een levensreddende operatie. Ictoria regelde voor haar een website waarmee ze het bedrag binnen kan halen.

De goedlachse Anne is geen onbekende in de Boxmeerse gemeenschap. Ze deed vrijwilligerswerk bij verschillende non-profit organisaties en vanwege haar optreden in de lokale Sinterklaasjournaals werd ze soms wel eens de Boxmeerse Diewertje Blok genoemd. Nu ligt ze vanwege een levensbedreigende aandoening 24 uur per dag op bed.

“Na een upright MRI in Londen is vastgesteld dat ik een zeer instabiele nek heb met een verzakking van mijn kleine hersenen”, vertelt Anne. “Ik heb alle dagen zenuwpijnen en ook mijn autonome zenuwstelsel is volledig ontregeld door de instabiliteit in mijn nek. Hierdoor ben ik bijna 24/7 erg misselijkheid tot zelfs kotsmisselijk, waardoor ik heel veel spuug. Daarvoor heb ik sinds december ‘19 een neusmaagsonde. En ik merk dat ik hiermee op dat kleine beetje kracht blijf.”

Levensreddende operatie
De enige uitweg voor Anne lijkt een dure zware operatie, maar deze is in Nederland niet mogelijk en wordt dus niet vergoed. Er zijn slechts vier neurochirurgen wereldwijd die deze operatie uitvoeren, en een daarvan zit in Barcelona. Om de operatie, de ambulancevlucht en het verblijf te kunnen betalen, heeft Anne snel 130.000 euro nodig.

Crowdfundingactie
Om het geld voor de operatie bij elkaar te krijgen startte Anne samen met haar familie en vrienden de crowdfundingsactie ‘Anne’s fight for life’. Ictoria hielp hen een handje op weg en lanceerde de website www.annesfightforlife.nl , Hier kunnen bezoekers direct hun bijdrage doneren via o.a. iDeal, creditcards en PayPal. En dat gaat volgens Anne boven verwachting. “We hebben binnen vijf dagen de 20k aangetikt. Ik ben echt intens dankbaar, wat een prachtige mijlpaal is dit, in zo’n enorm korte tijd.”

Wil jij meer weten over de crowdfunding van Anne? Ga dan naar www.annesfightforlife.nl.

Comments are closed.

Skip to content