Tips voor werken vanuit huis

Afstand hoeft geen beperking te zijn!

Efficiënt en veilig werken vanuit huis. Met deze tips wordt thuis jouw nieuwe werkplek. Vanuit huis werken kan net zo efficiënt en veilig zijn als op de werkplek. Hieronder enkele tips & tricks om ervoor te zorgen dat afstand geen beperking is.

– Zorg voor een goed beveiligde wifiverbinding en/of maak gebruik van VPN. Je wilt immers niet dat gevoelige (bedrijfs-) informatie binnen de kortste keren op straat ligt. Met een VPN kan je veilig inloggen op het intranet van het bedrijf.

– Installeer een tool voor chat en videogesprekken, zoals Microsoft Teams. Hiermee communiceer je gemakkelijk met collega’s, klanten en leveranciers. Ook kunnen online meetings efficiënt gehouden worden. Er is zelfs de mogelijkheid tot het online geven en volgen van trainingen. Voor vragen over de mogelijkheden met Microsoft Teams, bel naar Ictoria B.V. op telefoonnummer +31 (0)85 876 9214.

– Optimaliseer jouw website voor optimaal gebruiksgemak en zichtbaarheid. Denk hierbij ook aan het optimaliseren van het klantcontact, door een online chat of whatsapp functie te installeren.

– Maak jouw website mobiel-vriendelijk. Met een responsive website is jouw website gebruiksvriendelijk op een mobiele telefoon. Aangezien steeds meer mensen hun telefoon gebruiken om een website te bezoeken, is het van groot belang dat alle informatie er goed opstaat en makkelijk in gebruik is. Is dit niet geval, dan zal men sneller afhaken en verder zoeken en verlies je hiermee potentiële klanten.

– Update de (beveiligings-) software op jouw computer, laptop, NAS, website en apparatuur (zoals modem) met regelmaat, zodat alle programma’s optimaal blijven lopen en alle apparaten goed beveiligd blijven.

– Installeer antivirus op jouw computers en mobiele apparaten, zoals een smartphone.

– Sla gevoelige data niet lokaal op, maar in de (private) cloud. Hiermee voorkom je dat je data verliest of dat deze data bij de verkeerde persoon terecht komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat