+31 (0)85 876 9214

De talentenpionier

Sinds de start van Ictoria is me heel vaak gevraagd: “waarom Ictoria?” en “waarom juist deze specifieke doelgroep, waarvoor in het algemeen geen subsidie beschikbaar is? Dat is toch geen verdienmodel?”. Wat me ook werd gevraagd: “waarom in Boxmeer?” Ik heb mezelf ook al heel vaak moeten voorstellen: wie is Nadia en waarom doet ze wat ze doet? Vragen te over dus, die we hier gaan beantwoorden!

Wie is Nadia?

Mijn naam is Nadia van den Heuvel (1981), talentenpionier. Ongeduld zit in mijn genen en ik werd dus ook te vroeg geboren. Daardoor ben ik gezegend met spastische tetraplegie. Voor velen van jullie zal dat klinken als een Chinese afhaalmaaltijd. In de praktijk betekent dit dat er in mijn lichaam een permanent verhoogde spierdruk bestaat, die gepaard gaat met pijn. Stel je fikse spierpijn voor na een fitness-sessie: dit voel ik 24 uur per dag. Mijn ledematen en ik kunnen onverwacht reageren. Ik ben daar wel flink op getraind, maar als ik bijvoorbeeld ergens van schrik, dan vliegt het servies tegen het plafond. Bij mijn geboorte was mijn overlevingskans 30%. Omdat ik het heb gered, wil ik uit het leven halen wat erin zit. Dit heeft geresulteerd in een enorme drive om als mens én als professional alles eruit te halen wat erin zit. Gelukkig had de spasticiteit voldoende aan mijn ledematen en liet het mijn hersenen met rust. Ik heb dan ook 2 HBO-diploma’s kunnen behalen; softwaredevelopment en HBO Bachelor IT Servicemanagement.

Er hoeft in het leven maar één iemand te zijn die in jou gelooft, om voor jou het verschil te maken. Ik was in de bevoorrechte positie dat ik meerdere van zulke mensen mocht ontmoeten en daardoor heb ik een mooie en succesvolle carrière kunnen opbouwen.

Ambassadeur voor het Prinses Beatrixfonds

Naast mijn baan ben ik jarenlang ambassadeur geweest voor het Prinses Beatrixfonds. Deze organisatie deed in die tijd onderzoek naar spierziekten. Ik was het gezicht van dit fonds en droeg de boodschap uit. Net als alles wat ik doe, heb ik ook dit met veel bevlogenheid gedaan.

Topsport

Ik behoorde tot de top van de wereld met rolstoeldansen, meer specifiek: combidansen. Daar heb ik geleerd gedisciplineerd te denken en te werken, met maar één doel: WINNEN! Ik heb het concept Kidswing gelanceerd voor zowel valide als mindervalide kinderen, die aan elkaar werden gekoppeld op basis van sociaal-emotionele ontwikkeling (en dus niet werden gematcht op basis van andere overeenkomsten, zoals leeftijd).

Lezingen

Ik heb veelvuldig lezingen en informatiesessies gegeven over topsport en hoe iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt zich staande kan houden in het bedrijfsleven. Ook heb ik korte pitches zoals de TED-talks gegeven over handicapverwerking. Met mijn pret-mindset is dat geen zware kost waarna het publiek teneergeslagen de zaal verlaat. Het is een verhaal over moed, optimisme en doorzettingsvermogen met een forse dosis humor en zelfspot.

Waarom Ictoria?

Ictoria is ontstaan uit een persoonlijke overtuiging: als je mensen in hun kracht zet, is een handicap geen beperking meer, maar een gave. De kansen die ik in het leven heb gekregen, wil ik doorgeven aan anderen.

Geldzaken

Wij hebben allemaal onze unieke kwaliteiten en ieder van ons is een professional op een bepaald gebied. Als je niet van mensen verwacht dat ze álles kunnen, maar ze laat uitblinken in hun eigen vakgebied, dan zijn ze van onschatbare waarde voor iedere ondernemer. Ictoria heeft niet de ambitie uit te groeien tot een multinational met 140 vestigingen wereldwijd. Maatschappelijk betrokken ondernemen met een hoge mate van kwaliteit is de focus. Ictoria heeft geen winstoogmerk; het enige wat ik wil is dat ik goed voor mijn personeel kan zorgen en mijn rekeningen kan betalen.

Waarom Boxmeer?

Als Brabander voel ik me in de hele provincie thuis. We hebben gezocht naar een centrale locatie op een goed bereikbare plek, in een mooi bedrijfspand met een goede nooduitgang natuurlijk! En in Boxmeer vonden we gelukkig al snel een pand en locatie dat geheel voldeed aan onze wensen.

Waarom kiezen voor Ictoria?

Bent u op zoek naar een uitblinker? Ictoria zorgt ervoor! In ons rijke kandidatenbestand is er altijd een kandidaat, product of dienst, met een bijbehorende uitblinker, die u geeft wat u nodig heeft. Of die u geeft wat u zélf nog helemaal niet had bedacht. En alsof dat al niet genoeg is: het afnemen van diensten of producten van Ictoria zorgen ervoor dat u uw felbegeerde social return-punten kunt verzilveren.

Misschien is het tijd dat wij een kopje koffie gaan drinken? U kunt deze talentenpionier bereiken via + 31 (0)6 25 31 29 19 of via nadia.van.den.heuvel@ictoria.nl

Doe niet je best om erbij te horen, als je geboren bent om uit te blinken

Volg de talentenpionier ook op Facebook en Twitter!