Ictoria stelt voor: Niels!

Waarom heb je bij Ictoria gesolliciteerd?Niels ictoria stelt voor
Daar is wel wat aan vooraf gegaan. In 2006 ben ik ernstig ziek geworden. De doctoren hadden de hoop al opgegeven, na jaren vechten ziet het er nu een stuk beter uit. Toen heb ik toch in 2008 een WIA-uitkering gekregen.

De baan waar ik toen werkte paste niet meer voor zowel werkgever als voor mijn zelf. Wat ik echt heb gemerkt is dat het bijna niet te doen is om een passende baan te vinden met een WIA-uitkering. PostNL zocht nog een postbezorger dat was fijn omdat ik erg graag bezig ben. Na enkele jaren post bezorgen miste ik echt een stuk uitdaging en ben ik weer actief opzoek gegaan naar iets nieuws.

Ik was echt toe aan een carrière switch. Dus bij toeval kwam ik op een banenmarkt in Oss in gesprek met Nadia. We waren aan het kletsen of we elkaar al jaren kenden echt een klik voor mijn gevoel. Mijn aanleg voor tekenen en vormgeving zat er al in. Zodoende vroeg Nadia om eens bij Ictoria langs te komen en iets te laten zien. Na de 2 ontmoeting waren we allebei nog zo positief dat we een stage zijn gestart met als voorwaarde dat ik me zou laten omscholen.

Hoe was het toen je voor het eerst binnen kwam bij Ictoria?
Ik werd zeer warm ontvangen. Het voelde voor mij als thuiskomen.

Wat heb je tot nu toe al behaald?
Ik ben druk met Frames ontwerpen voor de sociale media. Wat erg fijn is om handiger te worden met de Adobe programma’s inmiddels ben ik een opleiding gestart als Grafisch Vormgever.

Hoe zijn je collega’s?
Het is een leuke club met veel jonge mensen. Ik kan voor tips en hulp voor het werk of school altijd bij ze terecht.

Wat is je hoogtepunt van je stage tot nu toe?
De start ervan: EINDELIJK iets wat echt bij me past. Het is zo fijn om de kans te krijgen om van je hobby je werk te maken.

Zijn er ook minder leuke dingen?
Het ligt misschien voor de hand. Maar dat is de Corona-crisis. Het werken op locatie is niet altijd mogelijk vandaar dat ik voornamelijk thuis aan de slag ben. Gelukkig is er iedere dag een ‘’dagstart’’ hiermee worden de dagelijkse taken doorgegeven en zie je elkaar toch nog.

Zijn er nog dingen waar je naar uitkijkt?
Om zoveel mogelijk ervaring te kunnen blijven opdoen en te groeien als vormgever in een Corona vrije wereld.

Comments are closed.

Skip to content