Dag van de privacy

Op de dag van de cyber awareness zetten wij van Ictoria u graag aan het denken.

 

Nadenkertje 1 : Apps

Bij het downloaden en installeren van een nieuwe app op de telefoon via de store wordt er altijd gevraagd om een aantal toestemmingen op het apparaat. Heeft u wel eens goed gekeken naar deze rechten? Als voorbeeld een notitie app die toegang wil tot uw locatiegegevens, terwijl er in deze app niks gedaan wordt met een locatie. Dit zal dus waarschijnlijk voor marketing-doeleinden zal zijn.

 

Nadenkertje 2 : Gegevens delen

Bij het maken van een account op een website of binnen een app wordt ook gevraagd om akkoord te gaan met hun beleid. Hier valt ook onder de mogelijkheid om gegevens door te verkopen aan derden of te delen met derden. Terwijl dat u en wij geen idee hebben wie deze is. Wellicht is het een goed idee om vanaf vandaag deze ook goed te lezen.

 

Nadenkertje 3: Social media app op je telefoon wie heeft het niet?

Wist je dat je met het accepteren van de voorwaarden vaak ook akkoord gaat met het delen/inzien van je contact gegevens uit je telefoonboek of e-mail bestand is dit nu eigenlijk wel zo verstandig?

 

Bent u benieuwd hoe veilig en up-to date uw computer bedrijf of website is  maak gerust een afspraak en we kijken graag met uw mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat